Jäst med surdeg någon?

Jag älskar surdegsbröd och har alltid minst två sorters surdeg igång.
Min korta fråga till sällskapet är:

- Har någon prövat att jäsa en brygd med en slev surdeg?

Jag skedade precis i lite rågsur i en blandning av äpplemos, russin, socker och vatten. Det borde bli som en kontrollerad form av vildjäsning eftersom jag redan vet att surdegen är av bra kvalitet.

/Jonas

http://bistron.tumblr.com/

Sv: Jäst med surdeg någon?

vad ska du använda den blandningen till?

till öl funkar nog inte surdeg så bra

Sv: Jäst med surdeg någon?

Jag prövade mest som ett snabbt sätt att imitera en cider. Smakar det OK, kanske jag prövar med större sats och bättre råvaror.

http://bistron.tumblr.com/

Sv: Jäst med surdeg någon?

Jag har testat med surdeg..  Blev mycket surt. Om du vill vildjäsa så lägg i ett par äpplen istället. Jästen på dem är mycket bättre.

Sv: Jäst med surdeg någon?

Thorim skrev:

Jag har testat med surdeg..  Blev mycket surt. Om du vill vildjäsa så lägg i ett par äpplen istället. Jästen på dem är mycket bättre.

OK, jag antar att det var en rågsur. Jag använde faktiskt äpplen för att få min rågsur att komma igång. Det kan nog stämma att det blir hög syra, men det verkade betydligt säkrare än att bara vildjäsa helt på chansning.

http://bistron.tumblr.com/

Sv: Jäst med surdeg någon?

Sätt en försats med några svenska äpplen, låt det jäsa ca 3 dagar och smaka av. Har funkat bra för mig.