Speidels maltkross/kvarn

Jag är på g att köpa en maltkross/kvarn. Har Humlegården någon gång haft Speidels maltkross i sortimentet?
Om inte så kanske det kan vara värt att tänka på som ett alternativ till crankandstein.
http://www.speidels-braumeister.de/prod … uehle.html

Frågan är om den gör jobbet bra eller inte. Någon med erfarenhet ang denna kross?

Sv: Speidels maltkross/kvarn

Köpte min i Frankrike för 29 Euro . kostar nu 39,90 Euro .600 kronor ungefär med frakt .
Kopiera länken och http://www.humle.se/punbb/images/upload/moulin-a-cereales-manuel-1.jpg skriv " moulin à céréales " i rutan RECHERCHE o så OK
verkar vara samma modell som i Tyskland fast 25 Euro billigare .
Funkar perfekt . 5 minuter per kilo malt .

http://www.cuisinstore.com/

http://www.humle.se/punbb/images/upload/moulin-a-cereales-manuel-1.jpg

Sv: Speidels maltkross/kvarn

Visst kan vi ta in en sådan här kvarn i sortimentet. Det är ingen valskross, men den lär funka och kostar ju klart mindre.

-- Svante

Sv: Speidels maltkross/kvarn

Om den funkar bra så kan jag kanske också vara intresserad. Har tittat lite på den på nätet innan, men varit lite skeptisk.

På flaska: London Porter, Dark Mild
På jäsning: Ordinary Bitter
På planeringsstadiet: mera brittiskt

Sv: Speidels maltkross/kvarn

Dette er vel tilsvarende Corona malt mill?
http://www.highgravitybrew.com/productc … tegory=207

Den har jeg brukt, men ikke med godt resultat. Jeg byttet til Barleycrusher og siden til Crankandstein\Monstermill og av alle jeg har testet ut er Coronamølla den jeg likte minst. Dårlig utbytte er grunnen til at jeg skifet.

www.ringnesherre.blogspot.com

Sv: Speidels maltkross/kvarn

Vi har nu fått hem denna kvarn, som mycket riktigt är Corona. Den är förstås inte lika bra som en MonsterMill, men priset är ju attraktivare...

Se Corona maltkvarn i webbutiken

-- Svante

Sv: Speidels maltkross/kvarn

Har köpt en sån här kvarn från Humlegården. Några tips innan jag ger mig på att använda den för första gången?

På flaska: London Porter, Dark Mild
På jäsning: Ordinary Bitter
På planeringsstadiet: mera brittiskt

Sv: Speidels maltkross/kvarn

Gissningsvis behöver du justera kvarnen lite så att den maler/krossar på rätt sätt.
Inte för grovmalet och inte för finmalet.
Lite mjöl är OK men inte för finkrossat.
Du får nog prova dig fram.